Wat is Hypnotherapie

Hypnotherapie wordt beschouwd als een vorm van complementaire en alternatieve geneeskunde waarin de menselijke geest wordt gebruikt in een poging om te helpen met een verscheidenheid aan problemen. Hypnotherapie maakt gebruik van geleide ontspanning, intense concentratie en gerichte aandacht om een verhoogde staat van bewustzijn te bereiken die soms een trance wordt genoemd. De aandacht van de persoon is zo gefocust terwijl hij zich in deze toestand bevindt dat alles wat er om de persoon heen gebeurt tijdelijk wordt geblokkeerd of genegeerd. In deze natuurlijk voorkomende toestand kan een persoon zijn aandacht richten – met de hulp van een getrainde therapeut – op specifieke gedachten of taken. De hypnotische toestand stelt mensen in staat om pijnlijke gedachten, gevoelens en herinneringen te verkennen die ze mogelijk voor hun bewuste geest hebben verborgen. Daarnaast stelt hypnose mensen in staat om sommige dingen anders waar te nemen, zoals het blokkeren van een bewustzijn van pijn.

Een vorm van diepe ontspanning

Hypnose is niet meer of minder dan een vorm van diepe ontspanning en gerichte focus waarbij de kritische mind tijdelijk omzeilt wordt, zodat je makkelijker toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn kun je zien als een kluis waar waarnemingen worden opgeslagen die wél hebben plaatsgevonden maar waar de persoon niet bewust over na heeft gedacht. En omdat onze zintuigen de hele dag doorgaan met waarnemen, wordt dat geschat op maar liefst 95%.

Als we onze ogen dicht doen, zijn we in staat om ongeveer 60 % van onze externe sensorische waarneming te blokkeren waardoor we toegang krijgen tot onze fantasie, intuïtie en die kluis; de opslagplaats van feiten en herinneringen. Alles wat we hebben meegemaakt kan daar worden nagebootst en alles wat we zouden willen beleven kan worden gecreëerd. Of je nou gevraagd wordt om de voorkant van je ouderlijk huis te beschrijven of je voor te stellen dat je aan een strand in Hawaï een cocktail drinkt, je mind kan het allebei. Hypnose is dus het natuurlijke,  normale, mentale en fysiologische proces van het creëren en recreëren van onze werkelijkheid met behulp van onze gedachten; jouw super power!

Vorig bericht
Het doorbreken van patronen met RTT

First you make your beliefs and then your beliefs make you.

Ben jij klaar voor verandering?

What they say
Justine did a remarkable job when getting into the root cause of my fears that held me back from expressing my artistic  and creative skills.  She professionally guided me through the process of forgiving and letting go of all these old beliefs that stopped me from pursuing my creativity in singing and painting. She gave me tools to enhance the latter, and now I am no longer afraid to show the world how talented and passionate I am when doing what I love doing. There is an ancient saying ” When the student is ready to evolve on his /her life path, the teacher appears”. So did Justine, who appeared in my life to show me the way and guide me through it. I am grateful for her dedication and her professionalism.
Ik heb van Justine hypnosetherapie gehad om mijn eetprobleem beter onder controle te krijgen. Ik heb de therapie en de samenwerking met Justine als zeer prettig, open en respectvol ervaren. Door de therapie en vooral door het beluisteren van het audiobestand kreeg ik net dat extra duwtje in de rug om de strijd aan te gaan met de kilo’s. Zelfs maanden later luister ik af en toe nog naar haar stem en mede daardoor is het resultaat er nog altijd.