About Justine

Mezelf bevrijden van patronen

OVER MIJ

Ik was 5 en ik was in shock! Ik wist dat er iets niet klopte maar ik wist niet wat ik moest doen. Met grote ogen zocht ik naar de reactie van de andere volwassene in de kamer om te kijken hoe die reageerde, of die hetzelfde dacht als ik, maar die gaf geen sjoege. Dat maakte dat ik mezelf niet meer geloofde: niet mijn eigen oordeel en niet mijn gevoel.

Ik geloofde wel wat andere mensen tegen me zeiden en van me vonden; ik was lastig, ik was zwaar, ik was moeilijk, ik kon alles maar ik deed er niks mee, ik speelde het slachtoffer en nam domme beslissingen. Waarom kon ik toch niet zien en geloven dat ik wat te bieden had? Waarom zette ik niet gewoon ‘die positieve bril’ op? Tja, als het zo makkelijk was…

Nu, na mijn 50ste, ben ik een eind op weg. Ik ben altijd bereid geweest, zelfs met enthousiasme, om te veranderen (logisch als je steeds gelooft wat anderen zeggen). Maar pas met RTT lukte het om door de lagen heen te zinken naar een dieper niveau, om daar zaken aan het licht te brengen zodat ik er wat mee kon gaan doen.

You can never rise above the opinion you have of yourself.

Peter Sage

TRANSFORMATIE

Je kan pas écht transformeren als je weet wat de onderliggende oorzaken van je gedragingen zijn. Dan kan je ernaar kijken, op een andere manier, met de ogen van nu en niet met die van een kind van 5. Dan kan je weer gaan verbinden met jezelf, met je gevoel, met je EIGEN gedachten, gevoelens, wensen en verlangens.

Het klinkt misschien vaag en dat is het ook wel een beetje maar ook weer helemaal niet. Wanneer je het proces zelf ondergaat it will make perfect sense to you! De transformatie volgt dan als het ware vanzelf. Je hebt nu iets over jezelf ontdekt, je snapt waar het ontstaan is en je hebt nu de keuzevrijheid om het anders te doen. Jij bent verantwoordelijk, jij staat aan het roer, jij bepaalt. Die laatste was de eye-opener voor mij. Niet die ander of dat andere bepaalt, IK bepaal! EN DAT GUN IK JOU OOK.

je ware zelf

Mijn naam is Justine en ik heb mijn passie gevonden in de hypnotherapie. Daarnaast geef ik al meer dan twintig jaar met grote betrokkenheid les in het (Speciaal) Voortgezet Onderwijs. Leerkracht of hypnotherapeut, ik doe eigenlijk hetzelfde; het woord educatie komt uit het Latijn: educare betekent vormen, en educere betekent letterlijk uit-leiden ofwel naar voren laten komen wat binnenin zit. Dat eerste vind ik leuk maar dat laatste is waar het voor mij, en bij RTT, om gaat; het potentieel van iemand zichtbaar maken zodat het ten volste benut kan worden.

Healing is not the absence of problems, it is the presence of joy.

Dr. Fredric Mau

ONDERWERPEN DIE IK AANPAK MET RTT

Ik ben gespecialiseerd in het doorbreken van negatieve patronen en het aanpakken van de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. Symptomen die daaruit voort kunnen komen zijn o.a. negatief zelfbeeld (innerlijke criticus), stress, schuldgevoelens, schaamte, gebrek aan zelfvertrouwen, twijfel, uitstelgedrag, ALK/SOLK (aanhoudende lichamelijke klachten/somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) e.d.

Daarnaast help ik graag bij het behalen van doelen, spreken in het openbaar, presteren onder druk (bijv. solliciteren), verbeteren van concentratie, afrekenen met faalangst & examenvrees, het voorbereiden op en ondersteunen in zware tijden en rouw & verliesverwerking.

Als docent en trainer heb ik vele jaren ervaring in het werken met tieners. Ik heb meer dan 20 jaar allerlei trainingen, cursussen en workshops gevolgd op het gebied van gedragsverandering en er is werkelijk niets wat ik ken dat zo snel en effectief bij hen werkt als RTT.

SAMENWERKEN

Ik heb het een aantal keer in mijn leven mogen ervaren: synergie. Er is sprake van synergie als het effect van de samenwerking groter is dan het resultaat wat we afzonderlijk van elkaar zouden kunnen bereiken. Hoe mooi is dat?!

Daarom ben ik altijd op zoek naar samenwerkingen met psychologen, coaches, (huis)artsen, tandartsen en alle andere partijen die denken dat ik van (tijdelijk) nut zou kunnen zijn voor hun klanten, cliënten of patiënten. Omdat RTT in relatief korte tijd een blokkade kan opheffen, kan jij daarna zelf weer verder met de klant.

Hier hoor je een voorbeeld van business coach Lisette Brattinga die vertelt hoe zij, o.a. met RTT, na 40 jaar grip kreeg op haar migraine. Omdat zij de ervaring heeft dat haar klanten bij het streven naar hun zakelijke doelen ook tegen hun persoonlijke belemmerende overtuigingen aanlopen, biedt zij in haar jaartrajecten RTT sessies bij mij aan.  Podcast Lisette Brattinga

Collaboration divides the task and multiplies the success.

hypnotherapie in combinatie met andere therapieën

Hypnotherapie kan zeer nuttig zijn wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere soorten therapieën en traditionele geneeskunde, omdat er altijd, tot op zekere hoogte, een psychologisch aspect zit aan een fysieke aandoening of ongemak. Het is vooral nuttig bij het verminderen van stress en angst die vaak een neveneffect zijn van veel lichamelijke en psychische aandoeningen.

Door hypnose te ondergaan kan de cliënt transformatie bewerkstelligen. Dit leidt tot langdurige resultaten en geeft het extra voordeel van vertrouwen in hun eigen controle over de resultaten. Het is belangrijk dat patiënten zorgvuldig worden gescreend en dat traditionele wegen zijn bewandeld. Hypnotherapie is echter gunstig gebleken in gevallen waarin traditionele behandelingen hebben gefaald. In de meeste gevallen wordt hypnose dan beschouwd als een aanvullende therapie om de effectiviteit van andere behandelingen te verhogen.